• 0493-693222

Koningschiet uitje

Dit uitje staat in het teken van de typisch Limburgse en Brabantse traditie het 'Koningschieten'. Tijdens dit dagvullende uitje krijgt u de mogelijkheid kennis te maken met deze eeuwen oude traditie! U wordt ontvangen met koffie/thee/fris en gebak waarna u aan de fotozoektocht per familiefiets begint. Per familiefiets legt u een uitgezette route in de omgeving af. Langs de route zijn allerlei bezienswaardigheden die zijn vastgelegd op een lijst die aan het begin wordt meegegeven. De foto’s zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto’s in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. Bij terugkomst staat de uitgebreide lunch voor u klaar met 5 broodsoorten, 6 koude belegsoorten zoetwaren en een warme snack. Drank als koffie, thee, melk, chocomel, en sinasappelsap is inbegrepen. Na de lunch stapt u in onze rondrittrein ‘de Peelexpress’, deze zet koers richting het thuishonk van gilde St. Joris. Hier krijgt u tekst en uitleg over de typische traditie en bezigheden van een Gilde. Een van deze bezigheden is het Koningschieten (schietwedstrijd of schuttersfeest). Hierbij wordt met een echt vuurwapen gericht gejaagd op de puist (nep vogel) of een wip (een metalen dekseltje). Die gene die de meeste punten scoort wordt de koning/koning en ontvangt een certificaat. Voor diegene die het iets rustiger aan willen doen is er ook de mogelijkheid voor een spel Jeu de Boules bij het gildehonk. Na de activiteit wordt u weer opgepikt door de Peelexpress waarna u op toeristische wijze wordt terugvervoerd naar het terrein van Camping de Peel en Peelexpress groepsactiviteiten.

Ook voor minder valide personen is er mogelijkheid om aan deze activiteiten deel te nemen. Wij hebben beschikking over een aanhangwagen waar rolstoelers plaats kunnen nemen zodat ook zij de fototocht kunnen deelnemen.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

10.30 ontvangst met koffie/thee/fris met gebak

11.00 fotozoektocht per familiefiets

12.30 lunchbuffet

13.30 vertrek rondrittrein ‘Peelexpress’ richting middagactiviteit: Koningschieten

14.00 aanvang Koningschieten

16.30 retour op toeristische wijze per Peelexpress

17.30 slot uitje

Kosten voor het Koningschiet uitje bedragen €45,- p.p. Kinderen van 4 tot 10 jaar € 30,- p.p. In dit uitje zijn een ontvangst met koffie/thee/fris en vlaai, een uitgebreide lunch, 2 activiteiten inclusief treinrit inbegrepen.
Groepsgrootte minimaal 20 personen.

Aansluitend kunt u ook gebruik maken van de samengestelde buffetten die wij ter beschikking hebben. Kijk in het menu onder de kop buffetten voor alle beschikbare buffetmogelijkheden.

 

Informatie aanvragen

ACSIwww.campingpas.nlACSI Camping CardHoeve LogiesGastvrij PeellandVVV de Peelwww.wificampings.nlVEKABO