• 0493-693222

Schots highlandgames vrijgezellendag / vrijgezellenfeest

Tijdens het Schotse vrijgezellenfeest vindt er een middagvullend activiteitenprogramma plaats waarbij u zich in de film Bravehearth waant. Highlandgames zijn traditionele volksspelen die zijn ontstaan in de hooglanden van Schotland. Tijdens de Highlandgames volgt u een trainingskamp waardoor u wordt opgeleid tot echte strijder. Hierbij wordt u in typisch Schotse kledij gehesen waarbij de spelen kunnen beginnen!

Het sportieve programma bestaat uit activiteiten zoals:

·         Tug of war
Touwtrekken is een sport, waarbij twee teams, bestaande uit 6 personen, zo hard mogelijk aan de beide uiteinden van een sterk en dik touw proberen te trekken. Het team dat als eerste tenminste 1 speler van het andere team over de getrokken middenlijn heeft getrokken, heeft gewonnen.

·         Caber Tossing
Het meest bekende en spectaculaire onderdeel van de Highland Games: het boomstam werpen.
De Caber (=boomstam) moet men een keer over de kop gooien als die dan precies recht valt is dat een perfecte worp, een zogenaamde 12 uur wijkt de paal uit naar rechts, dan zal hij als 1 of 2 uur worden aan geduid. Wijkt de paal af naar links, dan wordt hij als 10 of 11 uur aangeduid. Ook word de caber wel voor afstand gegooid, na een volle rotatie moet de punt zover mogelijk weg zijn.
Vroeger werd deze techniek gebruikt om bruggen te slaan.

·         Crosscut
Per tweetal moet een boomstam doormidden worden gezaagd.

·         Walk on water
Wanneer een rivier overgestoken moetst worden werd er een boomstam onder de voeten gebonden, op deze manier werd er in een groep overgestoken.

·         Hang the jeans
Sterk in je armen? Blijf zolang mogelijk aan de spijkerbroek hangen.

·         Putting the ball
Steen stoten is een van Schotland’s meest favoriete onderdelen. De stenen haalde men gebruikelijk uit de plaatselijke rivier, waar het water zorgde voor de mooie ronde vorm. Later is hier het kogelstoten bekend van de atletiek uit voort gekomen.

·         Claymore Raising
Vroeger werd bij dit spel zolang mogelijk een zwaard recht naar voren gehouden. Wij doen dit met een leeg biervat. Dit spel wordt gedaan door 3 groepsleden.

·         Archery
Handboogschieten.

·         Wheel throwing
Gooi een autoband om een paal.

·         Drag the injured
Tijdens een strijd was er geen tijd voor brancards, gewonden werden gesleept in een grote (doedel) zak!

·         Roll the Barrel
Wijnvat rollen.

Voor ieder onderdeel is wordt 15 minuten uitgetrokken.  Diegene met de meest behaalde punten tijdens het activiteiten parcours is de winnaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 Ontvangst met koffie/thee/fris en vlaai.

13.30 Start Highlandgames.

15.00 Pauze met consumptie.

17.00 Einde Highlandgames met prijsuitreiking en slot uitje.

Kosten voor het Schots vrijgezellenfeest bedragen €39,50 p.p. In dit uitje is een ontvangst met koffie/thee/fris en vlaai, een compleet middagvullend activiteitenprogramma en een consumptie in de pauze inbegrepen.
Groepsgrootte minimaal 12 personen.

Aansluitend kunt u ook gebruik maken van de samengestelde buffetten die wij ter beschikking hebben. Kijk in het menu onder de kop buffetten voor alle beschikbare buffetmogelijkheden.

ACSIwww.campingpas.nlACSI Camping CardHoeve LogiesGastvrij PeellandVVV de Peelwww.wificampings.nlVEKABO